Обучение „Проектно мислене“ – първо издание

На 12ти и 13ти декември 2013г. във Виваком Арт Хол, Фондация 42 проведе първото издание на обучението „Проектно мислене“.

Участниците имаха възможността да преминат през целия цикъл на „изграждане на проектна концепция“, сбито и синтезирано представени от нашите тренери и отработени в групи с постоянна обратна връзка от нас.

Това бе единственото по рода си обучение, което реално кара участниците да разработят „концепция“, да мислят за нуждите си, как да идентифицират проблеми, да залагат цели, да разписват дейности и идентифицират необходимите ресурси и партньори.

Ето и малко обратни връзки от обучението:

За мен обучението беше много полезно и много приятно, т.к. беше поднесено с много желание, хумор и интересни примери от професионалния живот на двамата водещи.  Стъпките и логиката при списването на проекти бяха важните неща, зарди които се записах на това обучение и основното мое запитване. Получих това, за което бях отишла. Това, за което не бях помислила и получих като бонус в познанието си за проектното писане е езика, който е важно да се използва наред с логиката. Благодаря сърдечно на обучителите за това, че с такава отдаденост и желание споделиха знанията си и за отзивчивостта им към всеки въпрос да подадат печелившите насоки. Това тяхно желание да спечелим и ние като участници посредством това, което научаваме,  ме трогна дълбоко и аз искрено искам да благодаря. Най-важното за мен, обаче,  остава това, че наученото може да се приложи веднага.

Анжелина Ненова, клиничен психолог, психотерапевт

Благодаря за ползотворното събитие и се надявам на бъдеща съвместна дейност. Тъй като сдружение Българска история традиции изкуство и етнология е млада организация, сме щастливи от възможността да споделим с членовете й вашия опит.

Мариета Недкова

Радвам се, че имах възможността да се запозная с с всички вас интересни хора! Най-много успя да ме впечатли това, че като цяло се опитвахме да си помагаме и обогатяваме взаимно идеите, въпреки че бяхме от различни групи. Имаше обединение, което допринесе много за цялостната атмосфера на събитието! Радвам се, че бях част от това!  
Бих искал да благодаря на нашите обучители, които се стараеха да ни водят постоянно в правия път, колкото и да се опитвахме да излезем от него. Отдадоха се на каузата, която бяха започнали първия ден и я завършиха подобаващо на втория! Успяха да формират общата картина на цялата история в завършен вид! Продължавайте все така!

Иван Доцински

За мен тези дни бяха необходимият ясен ориентир на мисленето ми по отношение на това „как работи логиката на писането на проектите“. Имам нужда от практическата насоченост и от споделеното „от кухнята“ на проектите и оценяването, от процеса на подготовка, обмисляне, подреждане, структуриране, планиране, бюджетиране и устойчивост. Има много книги и презентации на тема проекти, но аз определено бях обогатена именно от личния подход на Сашо и Николай, които много умело и свойски уловиха всеки ритъм на отделните групи (вкл. нашата) и ни даваха конкретни насоки, без да налагат свое мнение. 

Радвам се, че можах да видя логиката и на останалите участници, а и да чуя някои доста интересни предложения. Надявам се скоро да ги видя спечелили и в изпълнение!

Ива Колева