Обучения

ОБУЧЕНИЕ НПО КАПАЦИТЕТ – Съвместно с Фондация СМАРТ и БЦНП

Актуално: Обучение Проектно Мислене 3

Концепция: Обучение „НПО капацитет”

Искате да знаете повече за гражданския сектор…Или не искате?!? Може би защото вече сте част от него! Е, няма да ви претоварваме с агитация колко било важно и смислено да работите „на ползу роду”. Да се надяваме (или поне ние се надяваме), че нямате нужда точно от това! В замяна на това обаче ви предлагаме обучение „НПО капацитет”. Ще се постараем да ви покажем как хем да работите за обществото, хем да не изглеждате недохранени :) Обучението е предназначено за всеки, който иска да работи в гражданска организация и ще ви запознае с:

  • Структурата на едно НПО – как да формулираме мисията и целите си така, че хем да са смислени, хем и да ги следваме; каква управленска структура да създадем и как да не я опорочим;
  • Кое е важно за нашия екип;
  • Може ли НПО да извършва търговска дейност и как – или въпросът, който често се задава – можем ли да издаваме фактури
  • Как да работим с бизнеса;
  • Какво е неформално образование и защо е толкова важно да знаем как да го развиваме;
  • Мениджмънт на доброволци и толкова сложно ли е това;
  • Как да правим успешни кампании;
  • Как да работим с медиите (традиционните) и как да присъстваме качествено в нетрадиционните;

…и още известно количество tips and tricks

Формат

Обучителнието е предназначено за група от 10-15 човека. Курсът е практически насочен и интерактивен (презентациите се редуват с практически упражнения, дискусии и споделяне на опит). Подгответе се и да си изкарате добре и забавно !

Как да заявите участие?

Ако проявявате интерес и искате да ви включим в следващо издание – просто ни пишете на info@42training.org, а ние ще ви държим „на течение” кога и как ще се случат нещата !!!

Моля, обърнете внимание, че това е КОНЦЕПЦИЯ за обучение, което предлагаме. На този сайт ще бъдат публикувани конкретни дати, когато имаме готовност за това.

Концепция: Обучение „Проектно мислене“

Навсякъде ви заливат с предложения за какви ли не обучения за писане и управление на проекти. Често хората се хващат на някакви елементарни въдици като „даване на готови проекти“ по време на тренинг. Да не говорим, че тези обучения дори не ви учат, а ви приспиват с презентации за приоритетни оси и какви ли не други термини, които не само, че няма да разберете, но и не ви и трябва да разбирате!

Е, ние ви предлагаме нещо малко по-различно – един поглед към проектната логика!

Ако искате как да планирате мотивирано…

Ако искате да можете да откривате рисковете и да набелязвате начини за преодоляването им…

на тази база да построите проектна идея…

… и тя да бъде изпълнима и смислена…

НЕ Е НЕОБХОДИМО да ви дадат да попълвате формуляр за кандидатстване – просто трябва да започнете да мислите „проектно“.

Предлагаме ви да започнем да правим качествен анализ на средата, да си набелязваме постижими цели, да планираме изпълними дейности, да бюджетираме така, че да „има“ и да „стига“, да умеем да преодоляваме рисковете и да изглеждаме сериозно в очите на тези, които искаме да убедим да ни финансират! Не е трудно – всичко е логика :)

Формат

Обучението е предназначен за група от 10-15 човека. Състои се от два модула, всеки от които представлява интензивно двудневно обучение. Курсът е практически насочен и интерактивен (презентациите се редуват с практически упражнения, дискусии и споделяне на опит).

Как да заявите участие?

Моля, обърнете внимание, че това е КОНЦЕПЦИЯ за обучение, което предлагаме. На този сайт ще бъдат публикувани конкретни дати, когато имаме готовност за това.Просто ни пишете на info@42training.org !!!

Концепция: Обучение за „Презентационни умения“

Сещате се – това е едно от тъпите заглавия на подобен род обучения, които се ширят в публичното пространство. Няма обаче как да го избегнем, защото ако четете този текст, предполагаме сте въвели в лентата за търсене в Google именно тези две думи. Много фирми ги предлагат, всъщност предлага ги кой ли не.

Ние обаче ще се опитаме да преживеем с вас процеса и да минем през доста стъпки, които да ви помогнат да бъдете, ако не ПО-ДОБРИ, то поне НА НИВО.

Ще минем през: планиране на презентация или представяне, адаптиране към аудитория, избор на подходи за презентиране, ще поговорим разбира се Какво и За кого казвате, но най-вече ще се опитаме и с примери, и с ваш опит да минем през КАК го казвате и също така КАК го илюстрирате (което включва дори – но далеч не само – и въпроса как да пишем на флипчарт, как да подберем софтуерна програма за презентация, кога да пускаме бъзици и какви и т.н. и т.н. :) )

Формат

Обучението е предназначен за група от 10-15 човека. Състои се от няколко (зависи от очакванията на групата) модула, всеки от които представлява интензивно еднодневно обучение. Курсът е практически насочен и интерактивен (презентациите се редуват с практически упражнения, дискусии и споделяне на опит). Подгответе се и да си изкарате добре и забавно !

Как да заявите участие?

Просто ни пишете на info@42training.org !!!

Моля, обърнете внимание, че това е КОНЦЕПЦИЯ за обучение, което предлагаме. На този сайт ще бъдат публикувани конкретни дати, когато имаме готовност за това.